Lunchbox    ::    Over ons    ::    Indische Catering    ::    Indonesische Catering    ::    Foto gallerij        

Arrangementen
Heeft u een bruiloft, verjaardag of vergadering? Bij elk arrangement denkt onze crew bij uw indische catering met u mee aan de service, uitstraling en kwaliteit.

Indonesische catering rijsttafel

Een ‘echte’ authentieke Indonesische rijsttafel bestaat uit meer dan veertig verschillende gerechten. Het kan dan ook eerder als banket dan als maaltijd worden beschouwd. De rijsttafel is waarschijnlijk ontstaan tijdens de Nederlandse bezetting in Indonesië, niet alleen zodat de Nederlanders van zoveel mogelijk gerechten in één maaltijd konden genieten, maar ook zodat zij gasten konden imponeren met de exotische overvloed van eten in hun kolonie.

indonesische catering menusOndanks de grote populariteit van de rijsttafel in onder anderen Nederland en Zuid-Afrika, is deze nauwelijks nog te vinden in Indonesië. De meeste maaltijden in Indonesië bestaan namelijk uit één of twee gerechten om bij de rijst te serveren. Het eten van meerdere gerechten tegelijkertijd is voor de meeste Indonesiërs te duur en te extravagant. Vandaar dat de rijsttafel in Indonesië alleen nog bij een handjevol restaurants wordt geserveerd.

 

Wat is een rijsttafel?

Volgens de traditie is een rijsttafel een combinatie van rijstschotels en aanvullende gerechten uit de Indonesische en Indische keuken. De gerechten die bij een rijsttafel geserveerd worden zijn afkomstig uit heel Indonesië. Rijst is uiteraard het hoofdgerecht van een rijsttafel. Eén van de richtlijnen van een rijsttafel is dat er bij het combineren van de gerechten een mooie balans moet ontstaan. Zo is er voor ieder zoet gerecht ook een zuur gerecht, en voor ieder vet gerecht een niet-vet gerecht. Bij rijsttafels wordt er niet alleen gestreefd naar een breed aanbod van verschillende smaken, kleuren en variaties in pittigheid, maar ook naar verschillende texturen. Hierbij kunt u denken aan knapperige, zachte, taaie, harde, fluweelachtige, gelatineachtige en vloeibare texturen.

 

Indonesische rijsttafel bestellen bij Caterindo

Bij Caterindo kunnen wij u voorzien van een complete en volledig verzorgde Indonesische catering rijsttafel. Een mooi voorbeeld hiervan is ons Flamboyan catering menu. Hierbij krijgt u diverse basisgerechten en heerlijke aanvullende gerechten zoals rundvlees in zoete sojasaus, zoet pittige boontjes, kip saté, garnalen in zoetzure saus en gekruide aardappel frietjes. En dat is nog slechts het topje van de ijsberg! Ons Flamboyan catering menu is, net als al onze andere menu’s, natuurlijk uitbreidbaar met allerlei heerlijke typisch Indonesische hapjes en drankjes.

 

Uiteraard bieden wij u ook de mogelijkheid om zelf uw Indonesische catering rijsttafel samen te stellen. Ten slotte bepaald u wat er op tafel komt te staan!